klik jer!!!

Tuesday, November 23, 2010

PERLIS & LANGKAWI

ASSALMUALAIKUM,,
ha?????ini aku nk update pasal percutian aku ke PERLIS dan LANGKAWI,,,,maap la lambat update,,,,xsempat,,,,ceh2,,cuti ni bermula mase cuti study week n cuti khas,,,patutnye stdy week aku kne stdy tp dok menjelajah la plak,,,,kihkih hahahahah(ketwa terbahak2),,tujuan aku nk tengkan diri aku yg tgh serabut,sambil tu nk cri pengalmn ke tempat owg,,,,,sambil menyelam minum air,,,,perjalanan aku bermula,,,,,,,,,,,

mse dalam perjalanan ke perlis, aku terpakse menempuh banjir yg berlaku diKuala Sungai, Kedah,,,,aku, mirool,abg haizal,kak wan n kak (xingat name),,he3,,,si mirool n abg haizal sempat tayg kmera masing2 dgn snp gambar2 banjir,,,,lbh kurg kul 9mlm aku sampai kt umah c mirool kt Kangar, pERLIS,,,,,,selamat gak aku sampai,,,,hahha(lega2),,


rumah yg ditenggelami air,,


kereta tenggelm akibat banjir,,,,kuala sungai, kedah,,

tibenye aku kt umah c mirool, parent c mirool smbut aku ngan senyuman dan penuh kasih syg,,,baik sungguh parent c mirool ni,,,(bertuah sape dpt kahwin ngn mirool),,,,minx maap yer mirool,,,pastu aku n mirool tdow,,,,penat la beb,,,,(zzzzzZZZZZZZZZzzzzzzz),,arghhhhhh,,,,(br bgn tdow),,,,seterusnye aku dijamu dgn mknan ala perlis,,,,,mse tu kol 11 pg,,,,,(sarapan campur lunch),,,,,,siap jer mkn, mirool ajak aku jalan2 layari perlis,,,,melihat kesan banjir yg berlaku di sana,,,,,fuh,,,,,(teringat mse banjir 2006 kt johor),,,

kt sne juga aku tolong c kawan mirool (asyraf nmenye),,,,,c mirool yg lebih2,,buat2 rajin,,(biaselah nk tarik perhatian adik c asraff)kih3,,,,hujan sentiase turun pd wktu petg,,,,fuh lebat tp best gak main hujan,,,,hahahahaa,,,,bila wktu cerah, mirool ajak aku jalan2 tepi pantai,,,,fuh,,,pengalaman yg menarik,,,,biaselah kt johor xde benda ni semua,,,,,aku juga berkenalan ngan kwn2 lme mirool,,,,wanda,faizal,asyraff,hamdi,baba,akau,syafik,azizi(sporting gler),,,,kt sne aku asik mkn jer,,,,tu yg mkin gmuk tu,,,hahaha,,,,aku ngn geng2 mirool sempat main bowling kt KAYANGAN SQUARE,,,ni cerita aku kt Kangar,Perlis,,,,,,jom p LANGKAWI plak,,,,,


sekawan kerbau melintasi jalan raya,,


lapangan padi yg tengah masak ranum,,,,


LANGKAWI,,,,,,,,,TUNGGU AKU,,,,,,,
aku mulakan perjalanan ke LANGKAWI,PULAU LAGENDA,,,,,fuh laut yg biru menarik mint aku,,,,,aku tiba dirumah atok c mirool,,,,,suasana kampung,aku sukakannnye,,,,,nyaman,,,,xmcm bandar,,,stlh puas mkn n berehat,,,,,mirool ajak aku ke HUTAN LIPUR DURIAN PERANGIN,,,,aku banyk durian kt sini tp ade air terjun upenye,,,,he3,,,,aku pon memnjat bukit yg begitu tinggi,,,,(mengeluh),,,,sampai di puncak, kami berjumpa ngan sekeluarga warga asing,,,dtgnye dari AFGHANISTAN,,,,,kami disuruh mengkap gmbr mereka sekeluarga,,,,,ci mirool n aku pon tunjukkan bkt masing2 la,,,hahahaha(nada nk bangga kan),,,,kami pon mandi dgn puas,,,,,,,,,,,tanpa gnguan,,,,,

tgk pe tue alang???

model dari afghanistan,,,,

aksi merbahaya ,,

xsngka mirool boleh lompat sebegini,,,

beberapa hari kemudiannye (selepas raya aidiladha) c mirool ajak ke KERETA KABEL,LANGKAWI,,,,,fuh mse nk naik tu aku bukan main semagt tp bila dah dlm kereta kebel tu,,,,,,,,,,,,arghhhhhh,,,,,,ggggaaayyyyaaaatttt!!!!!!1st time naik,,,,ci mirool lak muke dah merah,,,,hahahahah,,,,takut la tue,,,,memg bnyk pengalamn aku kt LANGKAWI nie,,,,fuh berderau darah aku mse naik tue,,,,,,berjln2 lak kt ats jmbtn yg tiinggi di puncak,,,,,arghhhhh,,,,,xnk aku naik lg,,,,,

fuh,seram,,,,

kereta kabel yg sentiase bergerak membawa pengunjung,,

nk terjun ke sana ker???



aku dibawa ke tepi PANTAI CENANG,,,,,fuh jumpe mat salleh ngan bininye,,,,,ingt nk bergmbr tp segan lak,,,hu3,,,,best la ok kt tepi pantai,,,lg best kalo dok ngan awek,,,,hahahahah(ktawe miang!!!!),,,


bang!!!bawak saya nie sekali!!!


fuh lega dapat tempat redup,,

mirool ingt saper tue,,,nk bereng ke pulau tu ker???

kemudian aku n mirool pon kembali ke kangar perlis pd 19,11,2010,,,,,sedih lak nk tinggalkan perlis indera kayangan,,,,,sob,,,sob,,,sob,,,,,tp best gak dpt balk naik train,,,,,fuh pengalaman baru,,,,,,,

akhirnye aku sampai gak kt Tanjung Malim kol 4 pg,,,,,,,,


sekian,,,,,,

sob!!sob!!sob!!





BERUS LUKISAN
art is important and classic

5 comments:

  1. wohh picture yg mantop....i likeeee heheh

    ReplyDelete
  2. bestnyer,,,hhhahaah,,,,bila nk bwak along nih,,,,kih3

    ReplyDelete
  3. nanti kite g pulau tioman k,,,,20 april kan along,,,,kih2

    ReplyDelete