klik jer!!!

Wednesday, November 24, 2010

PATut KeRRRrrr???

salam semua blogger,,,,
semalam aku tergerak lak nk g beli surat khbr (HARIAN metro),,,,yg psti berita yg mule2 aku nk bce adelah perjalann malaysia di SUKAN ASIA di GUANGZHOU,,,,lps tu aku ade bce stu berita nie fuhhh,,,,xpatut2,,,owg dah minx maapkan, ni xsiap sepak2,,,,,ish2,,,,

MANGSE BULI JLN RAYA DITENDANG BERKALI2
BUAH PINGGANG MUNGKIN ROSAK
KUALA LUMPUR: "berkali2 saya minx maapdaripadanya tapi die tidak menghiraukan dan terus tendang saya".kata seorang eksekutif pentadbiran yg menjadi mangsa buli jalan raya ketika dalam perjalanan ke tempt kejenye di AMPANG disini, semalam.

lebih trauma apabila doktor mengesyaki bhwa buah pinggang gads berumur 26thn itu mungkin rosak akibat tendangan lelaki berusia 30an terbabait. semuanye bermula ketika Yati menunggang motosikalnye untuk ke tempat kerja dan ketika tiba di Jalan Ampang kira2 jam 10 pagi, kenderaannye bergesel dengan motosikal lelaki terbabit.

"saya berjaya motosikal sy dan tidak terbalik, tetapi saya lihat lelaki berkenaan terjatuh di atas jalan raya menyebabkan saya berpatah balik untuk melihat keadaannye,"katanya kepada Harian Metro. yati berkata, ketika bertanya keadaannya sejurus tiba di lokasi berkenaan, lelaki terbabit terus bngun dan menendang motosikalnye hingga terbalik.

"akibatnya saya terjatuh bersama motosikal dan lelaki terbabit terus meluru mnendang saya berkali2. saya berjaya bangun semula dan meminta maaf tetapi die terus memukul saya terutama di bahagian pinggang,"katanya.

yati bernasb baik apabila beberapa pengguna jalan raya yang berhampiran tempat kejadian segera bertindak menengkan lelaki tersebut sebelum polis dan ambulans tiba lalu membawa kedua2 ke Hospital Kuala Lumpur (HKL).

"saya thu saya bersalah sebab cuai ketika menunggang motosikal sehingga bergesel dengan motosikal lelaki terbabt, tetapi kecederaannya hanya dibahagian siku sahaja"katanya.

sementar itu,Timbalan Superintendan Abd Rahim Hamzah Othman mengeshkan laporan kes trsbut,,,,



aku terfikir gak patutke sepak owg sampai mcm tu,,,buah pinggang x berfungsi beb,,,
bahaya tau,,,,ish,,ish,,,renungkanlah,,,
sush ker kite nk memaapkan owg???


BERUS LUKISAN
art is important and classic



Tuesday, November 23, 2010

studykah aku????

arghhhhhhh,,,,,,,,
study ker aku nie????xnmpk pon mcm stdy,,hahahahhhaha,,,,,ble la mood stdy aku nk datang?????tooolllllllloonnnnggggggggggg!!!!!
esok nk exam ker????mood xde lg ni, pe perlu aku wt nie??????
tolong laa aku,,,,,,,ble bce je aku mengantuk,tilam dah pggil lak tu,,,,
ni tgah stdy tp xmasuk2 pon,,,,,,aaaaaaarrrggghhhhhhh!!!!






dush!!dush!!dush!!!!!



BERUS LUKISAN
art is important and classic

PERLIS & LANGKAWI

ASSALMUALAIKUM,,
ha?????ini aku nk update pasal percutian aku ke PERLIS dan LANGKAWI,,,,maap la lambat update,,,,xsempat,,,,ceh2,,cuti ni bermula mase cuti study week n cuti khas,,,patutnye stdy week aku kne stdy tp dok menjelajah la plak,,,,kihkih hahahahah(ketwa terbahak2),,tujuan aku nk tengkan diri aku yg tgh serabut,sambil tu nk cri pengalmn ke tempat owg,,,,,sambil menyelam minum air,,,,perjalanan aku bermula,,,,,,,,,,,

mse dalam perjalanan ke perlis, aku terpakse menempuh banjir yg berlaku diKuala Sungai, Kedah,,,,aku, mirool,abg haizal,kak wan n kak (xingat name),,he3,,,si mirool n abg haizal sempat tayg kmera masing2 dgn snp gambar2 banjir,,,,lbh kurg kul 9mlm aku sampai kt umah c mirool kt Kangar, pERLIS,,,,,,selamat gak aku sampai,,,,hahha(lega2),,


rumah yg ditenggelami air,,


kereta tenggelm akibat banjir,,,,kuala sungai, kedah,,

tibenye aku kt umah c mirool, parent c mirool smbut aku ngan senyuman dan penuh kasih syg,,,baik sungguh parent c mirool ni,,,(bertuah sape dpt kahwin ngn mirool),,,,minx maap yer mirool,,,pastu aku n mirool tdow,,,,penat la beb,,,,(zzzzzZZZZZZZZZzzzzzzz),,arghhhhhh,,,,(br bgn tdow),,,,seterusnye aku dijamu dgn mknan ala perlis,,,,,mse tu kol 11 pg,,,,,(sarapan campur lunch),,,,,,siap jer mkn, mirool ajak aku jalan2 layari perlis,,,,melihat kesan banjir yg berlaku di sana,,,,,fuh,,,,,(teringat mse banjir 2006 kt johor),,,

kt sne juga aku tolong c kawan mirool (asyraf nmenye),,,,,c mirool yg lebih2,,buat2 rajin,,(biaselah nk tarik perhatian adik c asraff)kih3,,,,hujan sentiase turun pd wktu petg,,,,fuh lebat tp best gak main hujan,,,,hahahahaa,,,,bila wktu cerah, mirool ajak aku jalan2 tepi pantai,,,,fuh,,,pengalaman yg menarik,,,,biaselah kt johor xde benda ni semua,,,,,aku juga berkenalan ngan kwn2 lme mirool,,,,wanda,faizal,asyraff,hamdi,baba,akau,syafik,azizi(sporting gler),,,,kt sne aku asik mkn jer,,,,tu yg mkin gmuk tu,,,hahaha,,,,aku ngn geng2 mirool sempat main bowling kt KAYANGAN SQUARE,,,ni cerita aku kt Kangar,Perlis,,,,,,jom p LANGKAWI plak,,,,,


sekawan kerbau melintasi jalan raya,,


lapangan padi yg tengah masak ranum,,,,


LANGKAWI,,,,,,,,,TUNGGU AKU,,,,,,,
aku mulakan perjalanan ke LANGKAWI,PULAU LAGENDA,,,,,fuh laut yg biru menarik mint aku,,,,,aku tiba dirumah atok c mirool,,,,,suasana kampung,aku sukakannnye,,,,,nyaman,,,,xmcm bandar,,,stlh puas mkn n berehat,,,,,mirool ajak aku ke HUTAN LIPUR DURIAN PERANGIN,,,,aku banyk durian kt sini tp ade air terjun upenye,,,,he3,,,,aku pon memnjat bukit yg begitu tinggi,,,,(mengeluh),,,,sampai di puncak, kami berjumpa ngan sekeluarga warga asing,,,dtgnye dari AFGHANISTAN,,,,,kami disuruh mengkap gmbr mereka sekeluarga,,,,,ci mirool n aku pon tunjukkan bkt masing2 la,,,hahahaha(nada nk bangga kan),,,,kami pon mandi dgn puas,,,,,,,,,,,tanpa gnguan,,,,,

tgk pe tue alang???

model dari afghanistan,,,,

aksi merbahaya ,,

xsngka mirool boleh lompat sebegini,,,

beberapa hari kemudiannye (selepas raya aidiladha) c mirool ajak ke KERETA KABEL,LANGKAWI,,,,,fuh mse nk naik tu aku bukan main semagt tp bila dah dlm kereta kebel tu,,,,,,,,,,,,arghhhhhh,,,,,,ggggaaayyyyaaaatttt!!!!!!1st time naik,,,,ci mirool lak muke dah merah,,,,hahahahah,,,,takut la tue,,,,memg bnyk pengalamn aku kt LANGKAWI nie,,,,fuh berderau darah aku mse naik tue,,,,,,berjln2 lak kt ats jmbtn yg tiinggi di puncak,,,,,arghhhhh,,,,,xnk aku naik lg,,,,,

fuh,seram,,,,

kereta kabel yg sentiase bergerak membawa pengunjung,,

nk terjun ke sana ker???



aku dibawa ke tepi PANTAI CENANG,,,,,fuh jumpe mat salleh ngan bininye,,,,,ingt nk bergmbr tp segan lak,,,hu3,,,,best la ok kt tepi pantai,,,lg best kalo dok ngan awek,,,,hahahahah(ktawe miang!!!!),,,


bang!!!bawak saya nie sekali!!!


fuh lega dapat tempat redup,,

mirool ingt saper tue,,,nk bereng ke pulau tu ker???

kemudian aku n mirool pon kembali ke kangar perlis pd 19,11,2010,,,,,sedih lak nk tinggalkan perlis indera kayangan,,,,,sob,,,sob,,,sob,,,,,tp best gak dpt balk naik train,,,,,fuh pengalaman baru,,,,,,,

akhirnye aku sampai gak kt Tanjung Malim kol 4 pg,,,,,,,,


sekian,,,,,,

sob!!sob!!sob!!





BERUS LUKISAN
art is important and classic

UPDATE BLOG!!!!

Alhamdulillah,,,,
setelah sekian lama aku menyepi akhirnye aku berjaya gak update blog aku,,,,konsep yg aku nk tonjolkan adalah konsep kesenian,,,,,aku terpakse makan mase nk tetpkan konsep blog aku nie,,,,,hahahahah,,,,,,,(ketawa sakan)
sebab lain aku update blog aku ni adalah untuk berkongsi ilmu pengetahuan,,,,ceh2,,,,sebenarnya kawan aku suh update,,,,kihkih,,,(ketawa ala2 nk tahan kentut),,,thank k along coz sedarkan aku tntg blog nie,,,,,,wwwwwwwoooooowww!!!!

smart gak blog aku nie ek,,,,,kihkihkih,,,,,(gembira)

BERUS LUKISAN
art is important and classic

SENI @ ART

PERMULAAN KESENIAN DI DUNIA,,,,,,


lukisan yang menggunakan pensil


media cat air digunakan atas lukisan ini

Seni (Art dalam bahasa Inggeris) merangkumi semua aktiviti dan hasil karya manusia yang indah dan berseni (kreatif) bagi semua kaum dan bangsa di dunia. Pada masa kini, seni merupakan luahan kreativiti manusia yang paling dikenali dan dianggap sebagai keunggulan daya cipta manusia. Walaupun begitu, seni sukar ditakrifkan disebabkan setiap seniman mempunyai aturan dan sekatan tersendiri bagi setiap hasil kerja mereka, seni boleh dikatakan sebagai proses dan hasil dari pemilihan saluran medium, untuk menyampaikan sama ada kepercayaan, idea, rasa, atau perasaan dalam bentuk terbaik untuk saluran tersebut.

Catan ialah proses menghasilkan seni dengan menggunakan bahan berwarna atau atau cat yang disapu ke atas sesuatu permukaan yang rata. Aktiviti catan membolehkan seseorang menyedari serta dapat merakamkan kesan cahaya pada bentuk, rupa serta susunan yang terdapat pada alam sekitar. Sejarah catan dikatakan bermula pada Zaman Yunani Purba. Gambaran yang dibuat mengisahkan aktiviti keagamaan. Media yang digunakan ialah mozek dan fresco. Pada Zaman Renaissance yang merupakan zaman kemuncak seni lukis di Eropah, media yang digunakan ialah cat minyak, cat air, fresco dan tempera. Pada abad ke-20, muncul satu aliran baharu dalam persembahan catan yang mempersembahkan catan yang mempersembahkan karya seni abstark dan semi abstrak. Di Malaysia, catan mula berkembang sekitar tahun 1930-an. Pelukis yang terkenal ialah Abdullah Ariff dan Yong Mun Sen yang banyak menggunakan media cat air.


BERUS LUKISAN
art is important and classic

Thursday, October 14, 2010

blajar shoot,,,

assalmualaikum,,,,
ape khbar semua,,,,harap sht yer,,,,
arini aku nk cte skt tntg aku blajo snap gmbr,,,
tu pon gne kmera membr aku,,,
membr aku ni memg the best,,,
xkdkt,,,
ok, nie la gmbr aku tgkap,,,,
lukisan arnab aku untuk proposal final,,,he3

periuk kera,,,,membr aku pnye proposal,,,

dua batang pensil yg sehati sejiwa ngan kertas lukisan,,,,


hentam sje la,,,,,




pandangan poster aku dari sudut yg aku pon xthu mcmne??
ok,,,smpai sni jer aku post,,,sje jer nk update blog,,,
kih2,,,,,
ops lupe lak,,,,
DATANG LAH BERAMAI2 KE PESTA KONVO
DI
UPSI!!!!!
DATANG LAH MEMERIAHKAN LAGI SAMBUTAN!!!




Saturday, October 9, 2010

makan beramai2....

assalmualaikum semua
arini long nk post tntg aktiviti makan
beramai2 yang di adakan
untuk ,,,,,
entah la,,,,



kiteowg pakat ramai2 nk lepak mam
coz 1ari xmam,,,,lapo,,,,,
sebelum makan pon kiteowg sempat
snap gambr,,
ini antara gelagat kiteowg,,,








jgn berebut k,,,,,

kenape senyum2 mirul???




knpe tercengang tu aripppp???




manje2 ea,,,,



lastly,,,
thank banyak yer kawan2,,,memg best
he3
k la,,,,tilam n bantal ksygan along dah panggil,,,,
jom tdo,,,
selamat malam,,,,,
zzzzzzzzz

Monday, October 4, 2010

kemurungan melanda diriku,,,

aku impikan kegembiraan dalam hidup aku,,,,tp knpe kemurungan yg muncul,,,aku jelez tgk kwn2 aku yg sentiase gembira,,,aku nk jd mcm dieowg tp aku xmampu,,,aku sentiase dihimpit oleh kesedihan,,,sedih,,,,satu perkataan yg cukup bermakne dalam hidup aku,,,,perkataan ni serg membuat aku mnitska air mata,,,,aku bukan nk jd mat jiwang tp nie la yg tgah aku lalui,,,tatkala kwn2ku sedg bergembira, aku sedih tp aku akn sentiase wt muke senyum,,,gembira,,,,

ermmmmmm

Monday, September 20, 2010

mula kuliah,,

kuliah!!kulia!!kuliah!!!nie la perkataan kramat bg aku,,bukan aku xsuke tp ade udang diseblik nie semua,,,( asgment la,,he3 ),,,aku blik upsi ari jumaat pg,,smpai upc kul 3ptg,,,blik awl dgn harapan aku akan melaksanakan tugasan yg diberikan oleh lect aku,,banyak tu memg bnyk tp ape nk wt kan,,,nk berjye la katekan,,,banyak keje aku yg tertgguh,,,bukan malas tp xthu,,,he3,,banyak ek alsn aku,,tp sekurg2nye aku wt la jugak kerje,,,,

isnin,20hb 9 10...aku mula melgkah ke upc yg dah 2 minggu aku tinggalkan,,he2,,bgn pg jer aku ciap2 g kuliah,,g tungu bas dgn membr2 aku,,,sekepala,,,semse dlm menanti bas, aku dpt informasi tentg satu good news,,,kuliah aku dibatalkan,,yahoo,,,tp aku tetap g kampus,,,lepak kt librry,,,smbil hafal sajak yang akn aku deklamasikan pd ari rabu nie,,,,xsbo rasenye,,,he3,,,mcm pandai jer ek,,,tp kite kne try dulukan??mane la thu ade bakat terpendam,,,he3,,,k la kawn2 aku cabut dulu k,,,kuih raya tgh tunggu aku,,,kang aku post lg ktatatatatata,,,,,,,,zzzaaaazzzzzssssss!!!!!

celoteh raya

aslmualaikum salam bitara,,,,,he3,skema abis ek,,,sjer jer nk post,,,hilangkan tension wt asgment,,,ops,,,lom wt lgi,,,he3,,,sblum tu aku nk cite la pasl smbutan ari raya aku n family,,aku rase thn nie la raya paling xbest,,,:(,,bukan per, aku xberaya mana2 pon,,,tu yang sedih,,,,mklum la ade tugas yg perlu aku lkukan untuk fmily aku,,,aku harap korang semua mempnyai smbtan ari raya yang best kan??suasana mlm raya yg dipenuhi dentuman mercun dan meriam kan???tul x???

korang banyak x dapat wit raye??msti xdpt kan???kan dah besar or korang bodek sedra2 korang,,,eiiiiikkk,,xmalu,,,dah besar panjang pon nk wit raya,,,he,,,,aku xde cte nk cite kt korg tntg raye aku thun nie,,,nk post gmbo pon xde,,xde mood beraya,,,k la aku undur diri k,,,sblum tu aku susun sepulh jari mohon kemaafan kepada semua yg kenal aku,,,xkenl pon sekali,,,hehe,,,k wslm,,,,

Thursday, September 2, 2010

berbuka pose,,,,bersama at23,,,

along kembali memblog
kali ni along nk post tentg mjlis buke pose ngan member,,,
ni antara gelagat smsa,ketika n slps bbke,,,

hai che mat,nk berbuka pon blh snap gmbo,,,bgs2,,tp gmbo sape tu
yg kau amek???


shhh!!!khusuknyer korang dgr ustazmalankolik bg mukadimah sblm
menjamu selera,,,jgn tertipu ngan kata2nye,,kih3,,,




rajinnye mengemas,,,pasni blh la kems kuo sblm raya k,,,kih3,,,


ape yang di pikirkan oleh pox??xthu doa nk berbuka ker???kih3,,,

Wednesday, September 1, 2010

revolusi wajah2 ceria at23 bermula,,,

1,,,
2,,,,,
3,,,,,,,
seeeennnnnyyyyyuuuuummmmm
klik!!!!!!
tersnaplah wajah2 ceria,,,,sesi fotografiii,,,

senyum sakan ni ade pape yang mlucukan ker???

aksi yang terbaik,,,nk terbang xjd coz manusia
lahir tanpa sayap,,,zamey wt aksi yang mnarik,,,,,seperti burung terbang,,,



dua orang jejaka at23 yang membuat aksi pelik,,huhu,,


ni gambar along tengh ktwa,,,,, xthu knap????


sabar yerk,,,anda xboleh berbuka lg,,,jam br kul 1 ptg,,,he3


huhu,,,mimik muka yang tuttttt,,,,mlssss bicara,,,



suker la tu muka msk blog,,,he3,,



yer nk per cik kak,knape mulut ternganga beso sgt,,huhuhu,,,



anak saper la nie???lawa susunan gigi anda,,,hahaha,,,
antara wajah2 ceria at23 semasa nk beregambar,,,
senyum sukmo,,,,
smile always,,,,
: )

at23 sem 1 berposing,,,

31.8.2010 10.45a.m...
kteowang dikehendaki pergi ke kampus untuk proses fotografi
bdk sem 1 (at23)
ini antara adegan2 yang berlaku,,,



wah,,senyman bdk at23 yang kgembiraan untuk bergambar,,,,huhu2


ape yang korang tgk tu,,,,ade awek lalu ker???huhu,,




sungguh bergaya,,,,posting bdak2 bakal cikgu kelak,,,he3,,,sesuai???



gaya bebas ke??siap nk bertumbuk lg,,,relax2 la,,,senyum sokmo,,,


knape ni??ingat umah ker???or penat menunggu,,,nk bergambr pon kene menunggu ek,,
ingat naek bs jer

apepon korang memg best,,,
at23 pasti dapat di pulihkan dgn adenya korang,,
buktikan,,,

at23 sesi 10/11 boleh!!!!!